Tadićeva i tužioci o prioritetima u narednom periodu

Glas Srpske
Tadićeva i tužioci o prioritetima u narednom periodu

Sarajevo - Vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Gordana Tadić razgovarala je danas sa tužiocima iz sva tri tužilačka odjeljenja o dosadašnjim aktivnostima Tužilaštva i realizaciji planiranih prioriteta u narednom periodu, s akcentom na borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Predstavljeni su planirani i očekivani rezultati do kraja 2017. godine, kao i aktivnosti na koje će biti stavljen akcenat u narednoj godini, naročito u segmentu približavanja evropskim integracijama, učestvovanju u međunarodnim operacijama protiv najsloženijih oblika kriminala, zajedno sa zemljama regiona i EU, kao i borbi protiv oblika kriminala iz nadležnosti Tužilaštva BiH, koji najviše ugrožavaju vladavinu prava i bezbjednost građana BiH.


Tužilaštvo BiH je saopštilo da će početkom naredne godine navršiti 15 godina od osnivanja, te da 237 zaposlenih, među kojima je 59 tužilaca, u saradnji sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, intenzivno rade na jačanju vladavine prava u BiH.

Od osnivanja do danas, Tužilaštvo BiH optužilo je više od 5.000 lica za najsloženija krivična djela organizovanog kriminala, ratnih zločina, privrednog i finansijskog kriminala, terorizma i druga krivična djela iz njegove nadležnosti, što je značajan doprinos uspostavljanju vladavine prava i bezbjednosti građana u BiH, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana