Тадићева и тужиоци о приоритетима у наредном периоду

Глас Српске
Тадићева и тужиоци о приоритетима у наредном периоду

Сарајево - Вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић разговарала је данас са тужиоцима из сва три тужилачка одјељења о досадашњим активностима Тужилаштва и реализацији планираних приоритета у наредном периоду, с акцентом на борби против тероризма, организованог криминала, корупције, као и процесуирању предмета ратних злочина.

Представљени су планирани и очекивани резултати до краја 2017. године, као и активности на које ће бити стављен акценат у наредној години, нарочито у сегменту приближавања европским интеграцијама, учествовању у међународним операцијама против најсложенијих облика криминала, заједно са земљама региона и ЕУ, као и борби против облика криминала из надлежности Тужилаштва БиХ, који највише угрожавају владавину права и безбједност грађана БиХ.


Тужилаштво БиХ је саопштило да ће почетком наредне године навршити 15 година од оснивања, те да 237 запослених, међу којима је 59 тужилаца, у сарадњи са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и иностранству, интензивно раде на јачању владавине права у БиХ.

Од оснивања до данас, Тужилаштво БиХ оптужило је више од 5.000 лица за најсложенија кривична дјела организованог криминала, ратних злочина, привредног и финансијског криминала, тероризма и друга кривична дјела из његове надлежности, што је значајан допринос успостављању владавине права и безбједности грађана у БиХ, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана