СзП: Анкетни одбор је урадио свој посао

Срна
СзП: Анкетни одбор је урадио свој посао

Бањалука - Савез за промјене /СЗП/ тврди да је изјава предсједника Републике Српске Милорада Додика да ће Народна скупштина Српске одбити закључке Анкетног одбора "још један доказ да управо он урушава институције", јер, како наводе, "са позиције предсједника Републике наређује посланицима како да гласају".

СзП пита "како је могуће да се предсједник Републике поставља као мјера истине и наређује људима шта је то истина".


"Додик се надао да овај Анкетни одбор неће бити способан да уради свој посао, као што су то били неки ранији. Надао се да ће бити настављено заташакавање случаја смрти Давида Драгичевића, па му је сада проблем то што је Одбор урадио свој посао и што намјерава да наложи и другим институцијама да раде свој", наводи се у саопштењз СзП-а.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је предсједник Анкетног одбора /формираног Одлуком Народне скупштине с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Давида Драгичевића/ Бранислав Бореновић показао своју неспособност и приземан политички карактер јер је у закључке овог одбора унио своје политичке ставове који су познати од раније.

На питање новинара да прокометарише позив Бореновића да подржи извјештај Анкетног одбора и да је шокиран његовим изјавама у вези са тим извјештајем, Додик је рекао да Бореновића шокира вјероватно чињеница да је он предсједник најјаче политичке партије у парламенту, СНСД-а и да као предсједник те партије каже да ће одбацити његов срамни извјештај који је покушао да злоупотријеби, као што је покушао да злоупотријеби и овлаштења скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана