Svjedok čuo da su ubice Herenda i Šok

D. M.
Svjedok čuo da su ubice Herenda i Šok

Sarajevo - U nastavku suđenja komandantu Specijalne jedinice MUP-a tadašnje BiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu, svjedok Tužilaštva Džemal Šabić rekao je juče da je čuo da su vojnike ubili Nedžad Herenda i pripadnik jedinice Juke Prazine kojeg su zvali Šipac i Šok.

On je rekao da misli, ali da nije siguran da je Šok, trećeoptuženi u ovom predmetu, Nermin Uzunović kojeg je vidio u sudnici.

- Bio sam u podrumskoj prostoriji Doma policije 22. aprila 1992. godine, kada sam čuo galamu na ulazu. Izašao sam u hodnik i vidio rezerviste povezane za ruke i svezanih očiju. Čuo sam da je Vikić rekao da ih vode u CSB. Sprovodili su ih Jukini ljudi, a pošto sam ja išao ispred njih, samo sam vidio kada je Dervo Šišić kundakom udario jednog rezervistu - rekao je Šabić.

On je naveo da je vidio “maricu”, vozilo MUP-a, te Nedžada Herendu pored nje.

- Naveče sam od Ferde Dejanovića saznao da su rezervisti pobijeni i bačeni na Kozjoj ćupriji. Kasnije se pričalo da su ih ubili Herenda i Šok - rekao je Šabić.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana