Свједоци тужилаштва нису се појавили на суђење за убиство дјечака

Срна
Свједоци тужилаштва нису се појавили на суђење за убиство дјечака

Сарајево - Ниједан од три свједока Тужилаштва БиХ на суђењу Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника, није се појавио на данашњем рочишту.

Предсједавајући судског вијећа Дарко Самарџић рекао је да је тек прошлог четвртка обавијештен да је један свједок, наводно, преминуо и да Суд БиХ чека званичну потврду о његовој смрти.


Он каже да други свједок, који се налази у иностранству, није доступан на адреси коју Суд има, док се трећи из здравствених разлога није могао одазвати судском позиву.

Самарџић је рекао да је од 25 предложених свједока Тужилаштва БиХ до сада саслушано 15.

Тужилац Мирослав Јањић поново је скренуо пажњу Суду БиХ да му је недоступна већина преосталих свједока које намјерава да саслуша, јер су промијенили телефонске бројеве и адресе становања, што ће припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ провјерити и о томе му у наредних дан-два дати тачне информације.

Након тога, Јањић је уложио материјалне доказе Тужилаштва БиХ на које браниоци оптужених нису имали примједбе.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла са леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али да није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

Наредно рочиште планирано је за понедјељак, 27. новембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана