Svi putevi prohodni na području Banjaluke

Glas Srpske
Svi putevi prohodni na području Banjaluke

Banjaluka - Svi putevi u gradskim i prigradskim naseljima na području Banjaluke su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić rekao je da su sve ekipe zimske službe, koje čiste šest gradskih i osam seoskih područja, jutros bile na terenu, te da nema značajnijih prijava sa terena da ima problema u saobraćaju.


"S obzirom na nisku temperaturu, koja je najavljena za noćas, nastojaćemo da blagovremeno budu posuti so i abrazivni materijal, tako da bi se i u jutarnjim časovima sabraćaj odvijao bez problema", rekao je Sandić.

Sandić je naveo da se javni linijski prevoz putnika odvija po redu vožnje, te je napomenuo da je jutros prijavljeno da nije pošao autobus prema Čokorima, ali je ta dionica u međuvremenu očišćena i sada javni prevoz odvija nesmetano.

On je pozvao građane da poštuju Odluku o komunalnom redu, odnosno da očiste snijeg ispred svojih kuća i stambenih zgrada, te da ga ne bacaju na javne površine.

Sandić je podsjetio da su zakonom propisane kazne u slučaju nepoštivanja propisa, ali kako vjeruje da za potezanjem takvih mjera neće biti potrebe.

On je napomenuo da na sajtu grada građani mogu da provjere koje preduzeće je zaduženo za čišćenje snijega, kao i da imaju brojevi telefona nadzornih organa na koje se mogu uputiti primjedbe ako neke dionice nisu dovoljno očišćene, da bi se blagovremeno reagovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana