Шверцерима цигарета блокирана имовина

Горан Обрадовић
Шверцерима цигарета блокирана имовина

Бањалука - Ранку Ђукановићу из Добоја и Јови Ђорђићу из Брода, те члановима њихових породица блокирана је имовина вриједна 172.000 марака након што је финансијском истрагом утврђено да су нелегалном трговином стекли имовину чија је вриједност за око 494.000 марака већа у односу на пријављене приходе из легалног пословања, сазнаје “Глас Српске”.

Одјељење за финансијске истраге и откривање имовине стечене чињењем кривичног дјела, поступајући по наредби Окружног тужилаштва Добој, утврдило је да су Ранко Ђукановић и са њим повезана лица стекли имовину која није у сразмјери са њиховим приходима из легалног пословања у износу од 303.000 марака.

Финансијском истрагом је утврђено и да су Јово Ђорђић и његова супруга Жељка Ђорђић-Цвјетковић стекли имовину која није у сразмјеру са њиховим пријављеним приходима из легалног пословања у износу од око 191.000 марака.

Због тога је Основни суд у Дервенти донио рјешење о блокади акција вриједних 51.211 марака које је Ђукановић имао у више предузећа. На основу истог рјешења његовој супрузи Јелени Ђукановић блокиране су акције вриједне 10.000 марака и гаража у Добоју чија је вриједност 12.600 марака.

Ђукановићевом сину Марку блокирана је “шкода октавија” вриједна 25.000 марака.

Како сазнаје “Глас Српске” Ђорђићу је привремено одузет стан у Броду површине 50 метара квадратних вриједан 50.000 марака, док је Жељки Ђорђић-Цвјетковић блокирана “шкода октавија” вриједности 18.000 марака и 6.119 марака на текућем рачуну.

Финансијска истрага против Ђукановића и Ђорђића покренута је због шверца цигарета. Ђукановић и Ђорђић су ухапшени 14. децембра прошле године у полицијској акцији “Скела” којом је прекинут ланац шверца цигарета на подручју Добоја и Брода. У тој акцији у Добоју ухапшени су и Јелена Ђукановић и Горан Бошковић, док су на подручју Брода осим Ђорђића ухапшени и његова супруга Жељка Ђорђић-Цвјетковић, Драго Ристић и Горан Стевић.

Осумњичени су да су се као организована криминална група бавили шверцом цигарета које су набављали на истоку Српске и препродавали на подручју Добоја и Брода.

Привођења

Ранко Ђукановић привођен је и 2010. године када је полиција у његовом аутомобилу и у кући Недјељка Гргића у Великој Буковици код Добоја пронашла 3.640 боксова цигарета вриједних око 90.000 марака.

Јово Ђорђић је годинама познат полицији, а 2008. године је кажњен са 500 марака јер је покушао да побјегне када су истражиоци дошли да претресу његов стан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана