Свађа посланика у НС РС: Сасвим нормалне ствари у жару парламентарне борбе

nezavisne.com
Свађа посланика у НС РС: Сасвим нормалне ствари у жару парламентарне борбе

Бањалука – Сам крај вишесатне расправе о Приједлогу закона о престанку важења Закона о накнадама за коришћење природних ресурса данас је у Народној скупштини РС обиљежио несвакидашњи вербални сукоб Мирослава Брчкала, шеф Клуба посланика ПДП-а са Радованом Вишковићем, шефом Клуба СНСД-а.

Како су то новинари успјели примијетити, а прије гашења тона са сједнице, Брчкало и Вишковић су се вербално сукобили у вези с питањима неравномјерног развоја РС о којима су посланици реплицирали, те су се "помршкали", па је потпредсједник Народне скупштине Соња Караџић-Јовичевић била приморана прогласити кратку паузу.

Но, нешто послије тога на заједничкој конференцији за новинаре и један и други су поручили како су то „сасвим нормалне ствари у жару парламентарне борбе", те да се ништа посебно није догодило.

Након паузе министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић у завршној ријечи о овом закону рекао је да је општи интерес РС да област концесија буде уређена, те да Влада РС тежи дерегулацији, „што је један од основих циљева".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана