Suvara: SDS spreman na sve samo da iskompromituje Dodika

Srna
Suvara: SDS spreman na sve samo da iskompromituje Dodika

Banjaluka - Goran Suvara, koji je posvjedočio da mu je Srpska demokratska stranka /SDS/ platila 100.000 KM za tajno snimanje biznismena Mileta Radišića, tvrdi da je SDS spreman na sve samo da iskompromituje i kriminalizuje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te dodaje da je s tim ciljem bila predviđena i otmica Radišića.

U drugom dijelu svjedočenja, Suvara je za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/ rekao da mu je nuđeno milion maraka i status zaštićenog svjedoka, zamjena identiteta i skidanje optužnice, samo da ubijedi Radišića da kaže da je Dodik umiješan u "mutne poslove".

Povlastice je, tvrdi on, lično nudio načelnik opštine Istočni Stari Grad i član Glavnog odbora SDS-a Bojo Gašanović.

Suvara kaže da je od njega traženo da "milom ili silom snimi Radišića koji je trebalo da kaže da je Dodik s jednim preduzećem žopraož 150 miliona KM".

"Bojo mi je dao ličnu kartu i vozačku dozvolu. Moja slika, drugo ime. On je rekao /ministar bezbjednosti BiH Dragan/ Mektić to može. Pasoš ti se radi. Tako da nećeš imati problema. Ja bih trebao za milion maraka da otmem Radišića, ili da ga nagovorim da priča nešto protiv Dodika. Po čijem nalogu? Po nalogu Mladena Bosića, Nebojše Vukanovića, Boje Gašanovića i ministra Mektića", kaže Suvara za RTRS.

Glavni pregovarači SDS-a, tvrdi Suvara, bili su Bojo Gašanović i Nebojša Vukanović /savjetnik lidera SDS-a Mladena Bosića/.

Suvari nije bilo jasno ni odakle SDS-u milion maraka. "Pitao sam otkud milion. Onda mi je on objasnio da mnoge velike gazde koje imaju pod zakup prostorije žM-teluž, vrlo lako će skupiti milion. To im treba jer će se tako boriti s Dodikom", pojasnio je Suvara.

On kaže da nije želio da učestvuje u takvim zavjerama i obmanama i da je o tome obavijestio i Vukanovića, koji je samo zatražio od njega da ga ne kompromituje.

"Odgovorno tvrdim da, sem tih par rečenica, nema nikakvog drugog snimka. Njima je to poslužilo da naprave drugu priču", rekao je Suvara.

Suvara ističe da SDS neće odustati od te priče, da su mu rekli da, ukoliko on to ne može da završi, postoji jedna ekipa, da će kidnapovati Radišića, ali da se to mora završiti.

On je rekao da Radišić nije jedini koji se našao na meti SDS-a i dodao da će o tome koga prate SDS-ovi ljudi i ko je izložen opasnosti reći sve policiji i tužilaštvu.

SDS je na svojoj internet stranici objavio audio-materijal, za koji Suvara tvrdi da je naručen i sniman prije šest-sedam mjeseci i da je premontiran.

U tom audio-materijalu navodno Radišić iznosi niz optužbi na račun ministra finansija Srpske Zorana Tegeltija.

Radišić je demantovao autentičnost tog audio-materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana