Сувара: СДС спреман на све само да искомпромитује Додика

Срна
Сувара: СДС спреман на све само да искомпромитује Додика

Бањалука - Горан Сувара, који је посвједочио да му је Српска демократска странка /СДС/ платила 100.000 КМ за тајно снимање бизнисмена Милета Радишића, тврди да је СДС спреман на све само да искомпромитује и криминализује предсједника Републике Српске Милорада Додика, те додаје да је с тим циљем била предвиђена и отмица Радишића.

У другом дијелу свједочења, Сувара је за Радио-телевизију Републике Српске /РТРС/ рекао да му је нуђено милион марака и статус заштићеног свједока, замјена идентитета и скидање оптужнице, само да убиједи Радишића да каже да је Додик умијешан у "мутне послове".

Повластице је, тврди он, лично нудио начелник општине Источни Стари Град и члан Главног одбора СДС-а Бојо Гашановић.

Сувара каже да је од њега тражено да "милом или силом сними Радишића који је требало да каже да је Додик с једним предузећем жопраож 150 милиона КМ".

"Бојо ми је дао личну карту и возачку дозволу. Моја слика, друго име. Он је рекао /министар безбједности БиХ Драган/ Мектић то може. Пасош ти се ради. Тако да нећеш имати проблема. Ја бих требао за милион марака да отмем Радишића, или да га наговорим да прича нешто против Додика. По чијем налогу? По налогу Младена Босића, Небојше Вукановића, Боје Гашановића и министра Мектића", каже Сувара за РТРС.

Главни преговарачи СДС-а, тврди Сувара, били су Бојо Гашановић и Небојша Вукановић /савјетник лидера СДС-а Младена Босића/.

Сувари није било јасно ни одакле СДС-у милион марака. "Питао сам откуд милион. Онда ми је он објаснио да многе велике газде које имају под закуп просторије жМ-телуж, врло лако ће скупити милион. То им треба јер ће се тако борити с Додиком", појаснио је Сувара.

Он каже да није желио да учествује у таквим завјерама и обманама и да је о томе обавијестио и Вукановића, који је само затражио од њега да га не компромитује.

"Одговорно тврдим да, сем тих пар реченица, нема никаквог другог снимка. Њима је то послужило да направе другу причу", рекао је Сувара.

Сувара истиче да СДС неће одустати од те приче, да су му рекли да, уколико он то не може да заврши, постоји једна екипа, да ће киднаповати Радишића, али да се то мора завршити.

Он је рекао да Радишић није једини који се нашао на мети СДС-а и додао да ће о томе кога прате СДС-ови људи и ко је изложен опасности рећи све полицији и тужилаштву.

СДС је на својој интернет страници објавио аудио-материјал, за који Сувара тврди да је наручен и сниман прије шест-седам мјесеци и да је премонтиран.

У том аудио-материјалу наводно Радишић износи низ оптужби на рачун министра финансија Српске Зорана Тегелтија.

Радишић је демантовао аутентичност тог аудио-материјала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана