Сутра температура ваздуха изнад просјека

Срна
Сутра температура ваздуха изнад просјека

Сарајево - У Републици Српској и Федерацији БиХ и сутра ће се задржати суво вријеме са температуром ваздуха изнад просјека за ово доба године.

Ујутро ће бити мање хладно, а на вишим планинама се очекује слаб мраз.


Преовладаваће умјерено, на сјеверу и претежно облачно, на југу ведро. Магла и то рјеђа могућа је само у котлинама на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана пролазна повећана облачност премјештаће се од сјеверозапада према истоку тако да ће поподне претежно облачно бити на сјеверу, сјевероистоку и истоку, гдје би могла да падне веома слаба киша.

У осталим предјелима промјењиво облачно, понегдје са сунчаним интервалима, на југу сунчано.

Јутарња температура ваздуха од два до седам, на југу око 10, на планинама око нуле. Највиша дневна температура од осам до 13, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да преовладава сунчано вријеме уз умјерену облачност. По котлинама у централним и источним крајевима било је магле, која се у источним подручјима задржала већи дио дана.

Бањалука и Бихаћ данас су са 17 степени Целзијусових били најтоплији градови у БиХ. У исто вријеме, у 13.00 часова, 16 степени измјерено је у Градачцу, а 15 у Српцу и Рибнику.

У Требињу, Добоју, Санском Мосту и Дринићу било је 14 степени, Приједору, Тузли и Дрвару 13, Зворнику, Невесињу, Зеници, Билећи, Стоцу и на Мраковици 12, у Мостару и Мркоњић Граду 11, а 10 у Бугојну, Новом Граду и Горажду.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана