Сутра са руководством Дирекције о Додиковом обезбјеђењу

Срна
Сутра са руководством Дирекције о Додиковом обезбјеђењу

Сарајево - Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ сутра ће у Сарајеву разговарати са руководством Дирекције за координацију полицијских тијела о изналажењу рјешења о начину обезбјеђења предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, изјавио је Срни замјеник предсједника овог одбора Енес Обралија.

Састанак ће бити одржан у 11.00 часова у сједишту Дирекције за координацију полицијских тијела, а повод је допис Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у којем изражава намјеру да обезбјеђује Додика.

“Фокус нашег интересовања јесте да, прије свега, буде осигурано адекватно обезбјеђење предсједавајућег Предсједништва БиХ у складу са законима у БиХ и да видимо шта је на том плану учињено, односно да ли је шта Дирекција предузимала. Циљ нам је да видимо како је могуће што хитније ријешити то врло озбиљно питање”, истакао је Обралија.

Он је саопштио да Независни одбор није имао контаката са МУП-ом Републике Српске, јер није надлежан да на било који начин третира ентитетске МУП-ове, пошто независни одбори постоје у ентитетима и на нивоу кантона.

Према његовим ријечима, зависно од тога какве ће информације чланови Независног одбора добити на састанку са представницима Дирекције, биће познато да ли ће ове седмице бити одржана и сједница Независног одбора о овом питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана