Сутра конститутивна сједница НС РС

Срна
Сутра конститутивна сједница НС РС

Бањалука - Конститутивна сједница 10. сазива Народне скупштине Републике Српске биће одржана сутра у Бањалуци на којој ће свечане заклетве положити новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ и предсједник и потпредсједници Српске.

Прва сједница новог скупштинског сазива заказана је за 14.00 часова, а прије њеног одржавања у 12.00 часова новоизабраним посланицима биће додијељени сертификати Централне изборне комисије БиХ.

На конститутивној сједници биће изабрана Комисија за избор и именовања и верификовани мандати народним посланицима, који ће положити свечану заклетву.

На предложеном дневном реду прве сједнице је избор предсједника и потпредсједника Народне скупштине Српске, као и покретање иницијатива за избор делегата из Републике Српске у Дом народа парламента БиХ и за избор делегата у Вијећу народа Српске.

С обзиром да је крајњи рок за избор делегата 6. децембар, парламентране странке ће до 28. новембра доставити Народној скупштини Српске листе кандидата за изборе делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и Вијеће народа Српске.

Конститутивном сједницом предсједаваће радно предсједништво, које чине најстарији посланик - Дане Малешевић, којем ће помагати три најмлађа посланика из странака које су добиле највише посланика у Народној скупштини - Денис Шулић из СНСД-а, Александар Главаш из ДНС-а и Давор Шешић из СДС-а

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана