Sutra komemoracija povodom smrti Zdravka Krsmanovića

Sutra komemoracija povodom smrti Zdravka Krsmanovića 16.03.2019 16:31 | Srna

Foča - Komemorativni skup povodom smrti potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Zdravka Krsmanovića biće održan sutra u fočanskom Centru za kulturu i informisanje, a sahrana će biti obavljena na groblju Barakovac u Foči.

Komemorativni skup povodom smrti Krsmanovića, bivšeg načelnika opštine Foča, biće održan sa početkom u 11.00 časova.

Zdravko Krsmanović, koji je preminuo je u 63.godini na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje se nalazio u komi nakon moždanog udara od 22. februara.

Krsmanović će biti sahranjen sutra u 14.00 časova na groblju Barakovac u Foči, a opijelo će biti služeno u 13.00 časova u Hramu Svetog Save.

Zdravko Krsmanović rođen je 10. februara 1957. godine u Foči.

Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine, nakon čega je bio angažovan na brojnim stručnim pozicijama u lokalnoj upravi, Elektroprivredi BiH i “Hidrogradnji”.

U dva mandata bio je načelnik Foče i u jednom mandatu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Telegrame saučešća porodici Zdravka Krsmanovića uputili su brojni zvaničnici, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica