Sutra dan žalosti u RS i Federaciji BiH

Srna
Sutra dan žalosti u RS i Federaciji BiH

Banjaluka - U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, u kojem je život izgubio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske Dragan Đurić, odlučila je Vlada Srpske na telefonskoj sjednici.

Vlada Srpske je odredila i delegaciju koja će prisustvovati sahrani stradalog policajca Đurića, a činiće je potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić

Dragan Đurić biće sahranjen sutra u 13.00 časova uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku.

Đurić je ubijen sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao “Alahu ekber”, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Sutra dan žalosti i u Federaciji

Sarajevo - U Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti dan žalosti povodom terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je život izgubio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske Dragan Đurić.
U saopštenju iz federalne Vlade navodi se da se dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija FBiH.

Medijske kuće na teritoriji ovog entiteta dužne su prilagoditi svoje programske sadržaje danu žalosti, navodi se u odluci, koju je federalna Vlada donijela na hitnoj sjednici.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana