Suspendovani zbog “bijelog hljeba”

Srna
Suspendovani zbog “bijelog hljeba”

Sarajevo - Predsjedništvo Nezavisnog bloka suspendovalo je iz stranke Salka Sokolovića i Sadika Ahmetovića, poslanike u odlazećem sazivu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, zbog potpisivanja apelacije Ustavnom sudu BiH kojom je zatraženo vraćanje “bijelog hljeba”.

Prema pisanju medija u FBiH, najglasnija u zahtjevu za suspenziju učešća Sokolovića i Ahmetovića u organima stranke bila je članica Predsjedništva NB-a Azra Atagić-Ćatović, navodeći da su njih dvojica za prethodne četiri godine naplatili približno milion KM na ime plata.

- Bili su dobri poslanici, borili su se i glasali protiv akciza, za izmjenu Izbornog zakona. Zato su bili plaćeni. Ukoliko nisu imali za osnovne životne potrebe, članovi Predsjedništva Nezavisnog bloka bi izdvojili novac iz ličnih džepova i obezbijedili bi naknade za preživljavanje naših članova - navodi Atagić-Ćatović.

Ona je ocijenila da je “bijeli hljeb” sramna privilegija koju Sokolović i Ahmetović nisu smjeli da traže, te istakla da Nezavisni blok želi društvo jednakih šansi, poštenu državu u kojoj su svi građani isti pred zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana