Šukalo podnio prijavu protiv ministra Lukača

Srna
Šukalo podnio prijavu protiv ministra Lukača

Banjaluka - Član Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo podnio je danas Policijskoj upravi Banjaluka prijavu za ugrožavanje lične bezbjednosti protiv ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača.

On je rekao novinarima da se odlučio da prijavi ministra Lukača jer mu je juče u zgradi Narodne skupštine uputio teške prijetnje.


Šukalo tvrdi da mu je ministar Lukač tada rekao da je Narodna skupština Republike Srpske pravljena krvlju i da će se krvlju braniti, da će ga spriječiti da sruši institucije Srpske i da mu je poznato ko je naredio rušenje republičkih institucija.

Član kluba poslanika PDP-a Šukalo je rekao da je lično spreman da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske i u Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva već danas da izjavu o ovim teškim kvalifikacijama o počinjenim krivičnim djelima pokušaja državnog udara opozicije u Republici Srpskoj.

"Želimo da raskrinkamo svu tu priču. Neće više u Republici Srpskoj Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Dragan Lukač i Nenad Stevandić optuživati opoziciju za teška krivična djela narušavanje ustavno-pravnog poretka bez ikakvih dokaza", kaže Šukalo.

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske blokirali su juče rad najviše zakonodavne institucije, jer nije postignut dogovor na sjednici skupštinskog Kolegijuma o razmatranju revizorskih izvještaja.

Oni su stali iza stola za kojim sjedi skupštinsko rukvodstvo i time onemogućili održavanje sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana