Sudija raskrčmio poslovne prostore Tehnokoma

Radmila Đević
Sudija raskrčmio poslovne prostore Tehnokoma

Foča - Sudija Osnovnog suda u Foči Ermin Korda prijavljen je Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog nesavjesnog postupanja u vršenju dužnosti prilikom prodaje poslovnih prostora fočanskog preduzeća "Tehnokom".

Kordi je na teret stavljeno da je u izvršnom postupku nad imovinom preduzeća "Tehnokom", koji je vođen u Osnovnom sudu u Foči, propustio obavezu dužnog nadzora i prekršio Zakon o parničnom postupku RS.

- On je kao postupajući sudija Osnovnog suda u Foči blagovremeno izjavljenu žalbu filijale Pravobranilaštva RS u Foči iz 2010. godine, koju je trebalo da uputi na dalje postupanje u roku od osam dana, mimo svih zakonskih rokova uputio na dalje postupanje nadležnom Okružnom sudu u Trebinju tek nakon četiri godine - kazao je "Glasu Srpske" izvor blizak istrazi.

Sudija je žalbu držao u ladici sve dok MUP RS nije pokrenuo istragu o prodaji poslovnih prostora "Tehnokoma".

- Da nije bilo te istrage, ko zna kada bi Korda predmet izvadio iz ladice. On je osumnjičen da je sve poslovne prostore koji su bili predmet žalbe, a koji su pripadali preduzeću "Tehnokom", prodao u izvršnom postupku i dosudio ih biznismenu Gordanu Pavloviću. Korda je na taj način trećim licima omogućio nezakonito sticanje vlasništva nad poslovnim prostorima i oštetio preduzeće "Tehnokom" za oko 134.000 maraka - dodaje naš izvor.

 

Opširnije pročitajte u štamoanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana