Studenti Sveučilišta u Mostaru proglasili Komšića nepoželjnim

Studenti Sveučilišta u Mostaru proglasili Komšića nepoželjnim 09.10.2018 21:10 | index.hr

Mostar - Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić nazvao je novoizabranog člana BiH Predsjedništva Željka Komšića nepooželjnom osobom te je potvrdio kako je vodstvo Studentskoga zbora danas odbacilo njegovu ponudu da im zajedno s kolegama iz istočnog dijela grada dodijeli kancelariju koju je u Mostaru koristio odlazeći hrvatski član državnog vrha Dragan Čović.

“Takve nas stvari ne zanimaju od nekoga tko se lažno predstavlja kao Hrvat, a napose kao predstavnik ovoga naroda. On je za nas persona non grata i naravno da ćemo odbiti ako bude i stigla takva ponuda”, rekao je za Hinu Džoić, prenio je Index.

On je potvrdio kako je tokom dana održana sjednica vodstva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koje je jednoglasno odbacilo mogućnost da se sretnu s Komšićem jer ga smatraju nelegitimnim, nametnutim hrvatskim predstavnikom.

Džoić je pojasnio kako međutim još uvijek nisu službeno dobili bilo kakvu ponudu od samoga Komšića.

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je potvrdio kako kani ispuniti obećanje dano u predizbornoj kampanji o zatvaranju Kancelarije hrvatskog člana državnog vrha u Mostaru, što ga je tamo tokom svog mandata otvorio Dragan Čović, a sredstva koja su izdvajana za održavanje tog zdanja biće preusmjerena za finansiranje potreba mostarskih studenata.

U Komšićevoj izjavi stoji kako će on predložiti da se zgrada u kojoj je Čović otvorio kancelariju ustupi na korištenje univerzitetima koja djeluju na istočnoj i zapadnoj obali Neretve.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica