Студенти Свеучилишта у Мостару прогласили Комшића непожељним

index.hr
Студенти Свеучилишта у Мостару прогласили Комшића непожељним

Мостар - Предсједник Студентског збора Свеучилишта у Мостару Марко Џоић назвао је новоизабраног члана БиХ Предсједништва Жељка Комшића непоожељном особом те је потврдио како је водство Студентскога збора данас одбацило његову понуду да им заједно с колегама из источног дијела града додијели канцеларију коју је у Мостару користио одлазећи хрватски члан државног врха Драган Човић.

“Такве нас ствари не занимају од некога тко се лажно представља као Хрват, а напосе као представник овога народа. Он је за нас персона нон грата и наравно да ћемо одбити ако буде и стигла таква понуда”, рекао је за Хину Џоић, пренио је Index.

Он је потврдио како је током дана одржана сједница водства Студентског збора Свеучилишта у Мостару које је једногласно одбацило могућност да се сретну с Комшићем јер га сматрају нелегитимним, наметнутим хрватским представником.

Џоић је појаснио како међутим још увијек нису службено добили било какву понуду од самога Комшића.

Новоизабрани члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић данас је потврдио како кани испунити обећање дано у предизборној кампањи о затварању Канцеларије хрватског члана државног врха у Мостару, што га је тамо током свог мандата отворио Драган Човић, а средства која су издвајана за одржавање тог здања биће преусмјерена за финансирање потреба мостарских студената.

У Комшићевој изјави стоји како ће он предложити да се зграда у којој је Човић отворио канцеларију уступи на кориштење универзитетима која дјелују на источној и западној обали Неретве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана