Stolau: Kovitlao nožem, vičući Alahu ekber

G. M.
Stolau: Kovitlao nožem, vičući Alahu ekber

Stolac - Čovjek duge brade, star između 40 i 45 godina koji izgledom podsjeća na vehabiju, satima je po stolačkim kafićima vitlao velikim nožem, prijetio i uzvikivao "Alahu ekber", raspitujući se ko je Hrvat, a ko Bošnjak prije nego što ga je policija teškom mukom uspjela savladati.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o čovjeku koji se preziva Kulaš i koji je odavno u Njemačkoj, a u posljednjih 15 godina niko ga nije vidio u Stocu.

Preplašeni stanovnici su kazali da je sve podsjećalo na scene iz filmova.

- On se dovezao automobilom njemačkih registarskih oznaka i krenuo redom od kafića do kafića - kazao je jedan od očevidaca.

- Dan prije je ulazio u stolačku poštu, gdje je kupio telefonsku karticu sa brojem. Dok je kovitlao nožem, u stražnjem džepu je imao i šrafciger. Ušao je u kafić u kojem radi mlada djevojka i pitao gdje su Hrvati, a gdje Bošnjaci - rekao je jedan očevidac.

Opasni gost je napao Envera Morića koji je bio u svom vozilu, a poslije pitanja je li Bošnjak ili Hrvat zabio nož u volan. Očevici su rekli da je pored povika "Alahu ekber" uzvikivao i prijetnje službenicima Katoličke crkve i Islamske zajednice u tom gradu.

Dok su ga jurili, krenuo je na policajce, koji su ga savladali i uhapsili. Proslijeđen je na dalje postupanje MUP-u i Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, a prema nezvaničnim informacijama, potom je smješten na bolničko liječenje u Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana