Столау: Ковитлао ножем, вичући Алаху екбер

Г. М.
Столау: Ковитлао ножем, вичући Алаху екбер

Столац - Човјек дуге браде, стар између 40 и 45 година који изгледом подсјећа на вехабију, сатима је по столачким кафићима витлао великим ножем, пријетио и узвикивао "Алаху екбер", распитујући се ко је Хрват, а ко Бошњак прије него што га је полиција тешком муком успјела савладати.

Према незваничним информацијама, ријеч је о човјеку који се презива Кулаш и који је одавно у Њемачкој, а у посљедњих 15 година нико га није видио у Стоцу.

Преплашени становници су казали да је све подсјећало на сцене из филмова.

- Он се довезао аутомобилом њемачких регистарских ознака и кренуо редом од кафића до кафића - казао је један од очевидаца.

- Дан прије је улазио у столачку пошту, гдје је купио телефонску картицу са бројем. Док је ковитлао ножем, у стражњем џепу је имао и шрафцигер. Ушао је у кафић у којем ради млада дјевојка и питао гдје су Хрвати, а гдје Бошњаци - рекао је један очевидац.

Опасни гост је напао Енвера Морића који је био у свом возилу, а послије питања је ли Бошњак или Хрват забио нож у волан. Очевици су рекли да је поред повика "Алаху екбер" узвикивао и пријетње службеницима Католичке цркве и Исламске заједнице у том граду.

Док су га јурили, кренуо је на полицајце, који су га савладали и ухапсили. Прослијеђен је на даље поступање МУП-у и Тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона, а према незваничним информацијама, потом је смјештен на болничко лијечење у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана