Što prije riješiti pitanje akciza

Srna
Što prije riješiti pitanje akciza

Sarajevo - Šef Delegecije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, ambasador SAD u BiH Morin Kormak i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović saglasili su se danas da je neophodno što prije riješiti pitanje akciza, kako bi se aktiviralo 500 miliona evra investicija u infastrukturu BiH.

Vigemark i Kormakova istakli su i odgovornost svih političara u BiH da obezbijede da opšti izbori 2018. godine budu održani nesmetano i da institucije budu pravovremeno formirane.


Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je da se Izetbegović obavezao na otvoren i produktivan dijalog sa ostalim političkim liderima.

Ambasadori EU i SAD naglasili su da bilo koji prijedlog mora uvažavati sudske odluke i vladavinu prava, te učiniti da zemlja bude bliža standardima EU.

U saopštenju se dodaje da EU i SAD podržavaju konstruktivna nastojanja da se prevaziđu razlike u stavovima i da zemlja napreduje na putu ka EU.

Tokom susreta razgovarano je i o potrebi za obnavljanjem zamaha na evroatlantskom putu, te ispunjavanju refomskih obaveza i poboljšanju situacije u oblasti vladavine prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana