Стевановић: ДЕМОС изградио снажну страначку инфраструктуру

Срна
Стевановић: ДЕМОС изградио снажну страначку инфраструктуру

Бањалука - Замјеник предсједника Демократског савеза /ДЕМОС/ Споменка Стевановић изјавила је данас да је та странка за мање од мјесец дана од оснивања успјела да изгради јаку инфраструктуру широм Републике Српске.

"Задовољни смо стањем на терену и огромном енергијом која се осјети у нашем чланству", рекла је Стевановићева.

Она је додала да људи у ДЕМОС-у дијеле исте вриједности и да су својим досадашњим радом показали да су спремни да, заједно са коалиционим партнерима, у постојећем капацитету преузму одговорност за вођење Републике Српске.

"Тамо гдје су кадрови ДЕМОС-а нема афера, јер на одговорна мјеста постављамо часне и одговорне људе, којима су просперитет Републике Српске и стварање услова за бољи живот наших грађана испред и изнад свих осталих интереса", истакла је Стевановићева.

Стевановићева је подсјетила да су она и још три посланика у Народној скупштини Републике Српске "брутално избачени из ДНС-а, јер нису прихватали да буду марионете у рукама неколико моћника, који су приватизовали ту странку и ресурсе, који су јој дати на управљање".

"То је први случај у историји парламентаризма у Републици Српској да се група људи, не марећи за посљедице, отворено и бескомпромисно супроставила тајкунима и њиховом моделу политичког дјеловања у оквиру једне партије, који је био усмјерен само на остваривање личних интереса", нагласила је Стевановићева.

Она је додала да је "већина часних чланова ДНС-а напустила ту странку и приступила ДЕМОС-у, јер нису пристали да им страначку политику кроје придошлице, које су преко ноћи и без било каквих заслуга постајале страначки функционери".

"Чак и са ове временске дистанце могу рећи да смо направили прави потез са формирањем ДЕМОС-а, јер смо људима који су годинама са нама омогућили да политичко дјеловање наставе у странци у којој се дата ријеч поштује и у којој нема политичких дилетаната, који су спремни да зарад својих личних интереса погазе достојанство часног чланства и изиграју договоре са коалиционим партнерима", изјавила је Стевановићева.

Она је напоменула да ДЕМОС-у свакодневно приступа велики број нових чланова, од Требиња до Новог Града, додајући да ће ускоро тој странци приступити и неколико одборника, као и комплетни локални одбори политичких партија у више општина Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана