Стевандић: Уставни суд БиХ се не бави правом

Стевандић: Уставни суд БиХ се не бави правом 28.09.2017 17:46 | Срна

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да је Уставни суд БиХ надлежан једино у предметима када доноси одлуке на штету Српске јер се не бави правом, него политичком процјеном.

Реагујући на одлуку Уставног суда БиХ према којој ова институција није надлежна у вези са Правилником о условима за издавање лиценце и квалификационе картице возача, Стевандић је рекао да је из одлуке видљива пристрасност и необјективност.


"Уставни суд БиХ се понаша политички. Док год постоји подјела у српском народу и међу његовим представницима у парламенту БиХ, Уставни суд БиХ ће доносити одлуке на нашу штету јер се не води правом, него политичком процјеном", сматра Стевандић.

Уставни суд БиХ данас је на пленарној сједници одбацио као недопуштен захтјев групе посланика Народне скупштине Републике Српске за оцјену уставности и законитости Правилника о условима за издавање лиценце и квалификационе картице возача због ненадлежности Уставног суда БиХ.

Подносилац захтјева сматрао је да се овим правилником изашло из подјеле надлежности између ентитета и БиХ, те да је надлежно министарство његовим доношењем изашло изван закона који му даје овлаштење да донесе такав правилник, а ријеч је о закону о међународном и међуентитетском друмском превозу. /© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица