Стевандић: Република Српска једини функционални дио БиХ

Срна
Стевандић: Република Српска једини функционални дио БиХ

Добој - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је Република Српска једини функционални дио БиХ и да то треба пренијети и на Савјет министара који би требало да формирају изборни побједници.

"У Савјету министара треба да партиципирамо као изборни побједници, јер смо дио изборне побједе Републике Српске, која, према нашој пројекцији, треба да буде снажна, уједињена и ослоњена на своје институције. Само такви ћемо бити спремни за све изазове", рекао је Стевандић новинарима у Добоју након сједница Главног одбора и Предсједништва Уједињене Српске.

Стевандић каже да је такво јединство адекватан одговор на иницијативе које долазе од СДА.

Он је оцијенио да политичари из Федерације БиХ нападима на Српску и креирањем афера траже излаз из тренутно лоше политичке ситуације која влада у том ентитету.

"Они нису способни да организују Федерацију и то је дио пропасти БиХ, а не успјешна и организована Републике Српска", навео је Стевадић.

Изјаву министра иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игора Црнатка да БиХ треба да слиједи пут Црне Горе за прикључење у НАТО и да је СНСД "кривац за неактивирање Акционог плана за чланство (МАП), Стевандић оцјењује као губитак компаса људи који су одбачени од властитог народа.

"Констатовали смо данас да је Уједињена Српска остварила све своје изборне резултате са потенцијалом да будемо још већа и раширенија политичка организација и да смо задовољни са досадашњим учешћем у Влади", рекао је Стевандић.

Он истиче да је постављени циљ да Уједињена Српска на Скупштини која ће бити одржана у мају има формираних више од хиљаду мјесних одбора и комплетирану организацију.

Он каже да је Костадин Васић данас изабран у Предсједништво и да је овај орган све функционалнији.

Васић је рекао да је почаствован избором за потпредсједника Уједињене Српске из Изборне јединице седам.

Предсједник добојског одбора Уједињене Српске Ранкица Панић каже да су у претходном договору са руководством странке дали подршку независном кандидату Борису Јеринићу на пријевремним изборима за градоначелника Добоја, који ће бити одржани 17. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана