Stevandić: Protiv eventualnog povlačenja odluke o referendumu

Srna
Stevandić: Protiv eventualnog povlačenja odluke o referendumu

Banjaluka - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da neće glasati za eventualnu odluku o povlačenju odluke o referendumu u Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer želi ostati dosljedan svom ranijem stavu kada je glasao za referendum.

"Priča da opozicija ne želi da participira u Komisiji za referendum je dokaz da su na istoj strani kao i Bakir Izetbegović u pogledu referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH", rekao je Stevandić danas novinarima u Banjaluci.

Stevandić ovakav potez opozicije smatra licemjerstvom, jer su svi opozicioni poslanici kada se raspravljalo o referendumu rekli da će da izađu na referendum i da priznaju njegove rezultate, bez obzira što su u parlamentu Srpske prilikom glasanja bili uzdržani.

Komentarišući podizanje optužnice Okružnog tužilaštva Banjaluka protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog sumnje da je nanio laku tjelesnu povredu jednom licu, Stevandić je rekao da bi lično stao u odbranu žena i djece po cijenu krivične prijave.

"Znam da se radi o lakim tjelesnim povredama i da su nastale u sukobu s licem koje je uputilo prijetnje porodicama, ženama i djeci. Tužilaštvo i Sud imaju pravo da podnesu krivičnu prijavu protiv bilo koga, a na sudskim organima je da dokažu ko je u pravu", istakao je Stevandić.

On je dodao da je informisan da je krivičo dijelo za koje se sumnjiči Lukač nastalo u vrijeme njegovog angažmana u Komunalnoj policiji Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana