Стевандић: Против евентуалног повлачења одлуке о референдуму

Срна
Стевандић: Против евентуалног повлачења одлуке о референдуму

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да неће гласати за евентуалну одлуку о повлачењу одлуке о референдуму у Српској о Суду и Тужилаштву БиХ, јер жели остати досљедан свом ранијем ставу када је гласао за референдум.

"Прича да опозиција не жели да партиципира у Комисији за референдум је доказ да су на истој страни као и Бакир Изетбеговић у погледу референдума у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ", рекао је Стевандић данас новинарима у Бањалуци.

Стевандић овакав потез опозиције сматра лицемјерством, јер су сви опозициони посланици када се расправљало о референдуму рекли да ће да изађу на референдум и да признају његове резултате, без обзира што су у парламенту Српске приликом гласања били уздржани.

Коментаришући подизање оптужнице Окружног тужилаштва Бањалука против министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача због сумње да је нанио лаку тјелесну повреду једном лицу, Стевандић је рекао да би лично стао у одбрану жена и дјеце по цијену кривичне пријаве.

"Знам да се ради о лаким тјелесним повредама и да су настале у сукобу с лицем које је упутило пријетње породицама, женама и дјеци. Тужилаштво и Суд имају право да поднесу кривичну пријаву против било кога, а на судским органима је да докажу ко је у праву", истакао је Стевандић.

Он је додао да је информисан да је кривичо дијело за које се сумњичи Лукач настало у вријеме његовог ангажмана у Комуналној полицији Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана