Stevandić: Propao plan izazivanja nasilja

Srna
Stevandić: Propao plan izazivanja nasilja

Banjaluka - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izrazio je zadovoljstvo što je propao plan za izazivanje nasilja u najvišoj zakonodavnoj instituciji Srpske.

"Spriječeni smo da radimo od pojedinih poslanika i zato je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović izrekao mjeru da iz sale budu udaljeni poslanici koji fizički ometaju rad. Drago mi je da je plan za izazivanje nasilja propao", rekao je Stevandić novinarima u holu Narodne skupštine.


On je naveo da je skupštinski Poslovnik o radu ispoštovan, a svi imaju na raspolaganju pravna sredstva da se žale.

"Potpredsjednik Narodne skupštine Sonja Karadžić Jovičević usmeno je pozvana na sjednicu, ali nije prihvatila poziv da dođe", kaže Stevandić i napominje da se sjednica Skupštine može održati na bilo kom mjestu, što je u skladu sa Poslovnikom o radu.

On je ocijenio da je nasilje to što opozicija želi da spriječi Skupštinu da radi, a ne to što opozicija nije mogla ući u skupštinsku salu jer su im izrečene mjere zabrane u skladu sa skupštinskim aktima.

Poslanici opozicije nalaze se u velikoj skupštinskoj sali, dok se u maloj sali održava redovna sjednica najviše zakonodavne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana