Стевандић: Пропао план изазивања насиља

Срна
Стевандић: Пропао план изазивања насиља

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изразио је задовољство што је пропао план за изазивање насиља у највишој законодавној институцији Српске.

"Спријечени смо да радимо од појединих посланика и зато је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић изрекао мјеру да из сале буду удаљени посланици који физички ометају рад. Драго ми је да је план за изазивање насиља пропао", рекао је Стевандић новинарима у холу Народне скупштине.


Он је навео да је скупштински Пословник о раду испоштован, а сви имају на располагању правна средства да се жале.

"Потпредсједник Народне скупштине Соња Караџић Јовичевић усмено је позвана на сједницу, али није прихватила позив да дође", каже Стевандић и напомиње да се сједница Скупштине може одржати на било ком мјесту, што је у складу са Пословником о раду.

Он је оцијенио да је насиље то што опозиција жели да спријечи Скупштину да ради, а не то што опозиција није могла ући у скупштинску салу јер су им изречене мјере забране у складу са скупштинским актима.

Посланици опозиције налазе се у великој скупштинској сали, док се у малој сали одржава редовна сједница највише законодавне институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана