Стевандић: Накнаде за незапослене породиље најбоља иницијатива у посљедњих десетак година

Стевандић: Накнаде за незапослене породиље најбоља иницијатива у посљедњих десетак година 10.09.2017 08:57 | Срна

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је најављена мјера Владе Српске за плаћање накнаде за незапослене породиље у висини минималне плате једна од најбољих иницијатива која је покренута у посљедњих десетак година и било би добро да је сви подрже.

"Било би добро да се потрудимо да имамо контролне механизме да не би дошло до њеног застоја. Уједињена Српска је и раније покретала иницијативе које су усвајане, нарочито оне које се односе на годину дана стажа за свако рођено дијете", рекао је Стевандић Срни који је предсједник Уједињене Српске.


Он каже да је Уједињена Српска на заједничком путу са онима који хоће на тај начин да побољшају популациону политику.

"Они који то критикују - странке које су у коалицији на нивоу БиХ, најбоље би било да и они кажу жево даћемо и ми још по 400 КМ из Савјета министара БиХж, а не да оспоравају оне добре пројекте у Републици Српској", рекао је Стевандић.

Стевандић истиче да Република Српска ово може да приушти, а тиме ће доказати да је озбиљна у вези са бригом о породици и о популацији и да је на вријеме почела да брине "да нас не буде много мање".

Стевандић је нагласио да постоји сет закона које би требало донијети како би се побољшало стање у овој области, али се не могу сви одједном реализовати.

Он је рекао да треба ићи "корак по корак" и сваке године реализовати по нешто и од онога што се може.

"У датој ситуацији мислим да је ово добар почетак", рекао је Стевандић.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бијељини да ће Влада Српске из буџета исплаћивати накнаде за незапослене породиље у висини минималне плате, које ће увести од наредне године.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица