Стевандић: Каснити са писмом суду у Хагу била би велика грешка

Срна
Стевандић: Каснити са писмом суду у Хагу била би велика грешка

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић нада се да је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић нашао начин да Међународном суду правде у Хагу достави на вријеме писмо, којим ће га обавијестити да Предсједништво БиХ није донијело одлуку о ревизији пресуде против Србије, јер би све остало било велика грешка.

"Да смо раније били проактивни и јединствени сигурно је да /бошњачки члан Предсједништва БиХ/ Бакир Изетбеговић на темељу овог што сада ради никада не би ни поднио захтјев. Према томе, не смијемо да каснимо", рекао је Стевандић Срни.

Он је истакао да се показало да је Изетбеговић, пошто су се предстваници Српске ујединили послије предаје захтјева за ревизију пресуде против Србије, био потучен до ногу, јер су се против њега окренули Русија, Америка и Европска унија, те да је почео да се нуди да је спреман за добро након што је све учинио лоше.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић најавио је јуче да ће посредством посебног изасланика упутити писмо Међународном суду правде у Хагу, којим ће их обавијестити да Предсједништво БиХ није донијело одлуку о ревизији пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана