Stevandić: Imali smo najveći uspon u Srpskoj i BiH

Srna
Stevandić: Imali smo najveći uspon u Srpskoj i BiH

Derventa - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je ova stranka imala najveći uspon u Republici Srpskoj i BiH.

Stevandić je rekao Srni da su na današnjoj sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske donijeli plan rada za naredni period, da onima koji su dali veliki doprinost stvaranju stranke dodijele povelje i plakete, a nagrade podijele najboljim đacima i studentima.

“Želim da izrazim veliko oduševljenje načinom na koji stranka funkcioniše, radi i postaje jaka, a najveći broj mladih obrazovanih ljudi pristupa na dnevnoj bazi”, naveo je Stevandić, nakon sjednice koja je održana na izletištu Tešendić u Donjoj Lupljanici kod Dervente.

Stevandić se prisjetio da je bilo dana kada je stranci pristupalo više od 50 članova dnevno, a da je sada prosjek 10-20, pa hoće da iskoriste trend da poboljšaju i ojačaju stranačku organizaciju.

On je naveo da je stranka dobila dovoljan broj pozicija i da im je važnije da kandiduju ljude spremne da pokažu da se može dati veći doprinos za Republiku Srpsku.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Stevandić je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović spreman žrtvovati stabilnost BiH zbog svojih ideja i projekcija, a i potrebe SDA da napravi korektive ili balanse u vlasti Federacije BiH.

“Oni žele da što duže zadrže sadašnju garnituru, ljude iz Saveza za promjene koji su njima lojalni i koji im omogućavaju da rade šta hoće. Oni žele da što više oduže period kada na vlast dolazimo mi koji ćemo raditi ono što se dogovorimo, a ne ono što oni hoće”, kaže Stevandić.

On je ponovio da je na današnjoj sjednici odlučeno da Izborna skupština Ujedinjene Srpske bude održana 19. maja, kada će prisustvovati više od 1.000 delegata. /kraj/ns/msb/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana