Стевандић: Грађани да се одазову референдуму, политичари да га не злоупотребљавају

Срна
Стевандић: Грађани да се одазову референдуму, политичари да га не злоупотребљавају

Требиње - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић позвао је данас у Требињу све грађане Републике Српске да учествују у референдуму о Дану Српске који ће бити одржан 25. септембра, а политичке субјекте да референдум не стављају као "политички угаони камен" за изборе који су седам дана послије.

"То питање и тај дан треба да ријешимо без икаквих других кампања и да прославимо вољу народа за очување Републике Српске", рекао је Стевандић, додајући да ће то бити својеврсни празник демократије, јер ће доћи до одговора цијелог народа.


Он је казао да актуелна републичка власт треба да побољша економску политику, док Савез за промјене треба да коригује своју националну политику која је све више окренута /лидеру СДА/ Бакиру Изетбеговићу и институцијама у Сарајеву.

Стевандић је рекао да представници институција Републике Српске имају добру вољу да сарађују унутар БиХ, али да, исто тако, треба добра воља са обје стране да Српска остане у БиХ.

"Ако бошњачка јавност правилно схвати референдум о Дану Републике Српске, онда неће бити више насртаја, нити референдума, а ако не схвати добро - добиће још референдума", истакао је Стевандић након састанка са руководством Градског одбора Уједињене Српске у Требињу.

Предсједник Уједињене Српске је рекао да централа странке није условљавала ниједан градски одбор кога да подржи на октобарским изборима.

"Требиње је најважнији центар у Херцеговини око кога треба да се окупи ова регија. Овај град треба да буде први у сарадњи са институцијама Републике Српске, а не задњи, и први у сарадњи са институцијама БиХ", нагласио је Стевандић.

Предсједник Уједињене Српске у Требињу Мијат Шаровић рекао је да је њихова подршка Луки Петровићу - кандидату СНСД-а за градоначелника Требиња, дошла након бројних разговора и усаглашавања темељних питања за будућност града.

Он је истакао да се на листи кандидата Уједињене Српске у Требињу налази 29 угледних грађана, додајући да очекује добар изборни резултат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана