Стевандић: Фокус на Српској, а не на паравојним формацијама и хоџама у ФБиХ

Срна
Стевандић: Фокус на Српској, а не на паравојним формацијама и хоџама у ФБиХ

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да је скупштини подметнуто да су се у њеним просторијама окупљале паравојне формације и да нико никада у Српској није позивао на насиље.

"Ово је ноторна неистина и најпрљавије подметање у нашој историји, али је нажалост попримило велики медијски значај, што је изазвало узнемирење јавности. За ово се нико није извинио, иако нико није позивао на насиље, нити рекао ружну ријеч и увриједио", рекао је Стевандић новинарима.

Он је истакао да ће Народна скупштина наставити да функционише у складу са демократским принципима.

"Веома ми је жао што опозиција своје расуло покушава да надоканди изазивањем инцидената у Народној скупштини и што постоје најаве да ће тако бити и на предстојећој сједници. Важно је то да Република Српска има спреман одговор на све провокације и инциденте", додао је Стевандић.

Он је констатовао да је фокус на Републици Српској, а не на паравојним формацијама и хоџама у Федерацији БиХ (ФБиХ) који позивају на насиље и уништење Српске.

"Људе из Савеза за промјене, који нашој скупштини подмећу овакве ствари, то не интересује. Код нас се користе слике са интернета набилдованих младића, а да ниједан човјек није прекршио закон и позивао на насиље", истакао је Стевандић.

Он сматра да ће деструкција бити методологија рада опозиције у наставку скупштинских засједања.

"Непојмљиво је да опозиција не подржи предложени дневни ред за предстојећу сједницу, иако су уврштене њихове интерпелације о здравству и у јавним предузећима", рекао је Стевандић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана