Стевандић: Дефинисаћемо акте који ће бити разматрани

Стевандић: Дефинисаћемо акте који ће бити разматрани 12.09.2017 23:39 | Срна

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је на вечерашњој сједници скупштинског Колегијума закључено да сутра на сједници овог тијела буду дефинисане тачке дневног реда које би биле разматране на првој наредној сједници парламента.

"Закључили смо вечерас да сутра буде настављена сједница Народне скупштине, а прије тога да засједа скупштински Колегијум на коме ћемо дефинисати које су то тачке које ће бити разматране на првој наредној сједници парламента", рекао је новинарима Стевандић.


Он је истакао да су и раније повлачене тачке дневног реда и да је сада немогуће нешто разматрати уколико је повучено на приједлог надлежног скупштинског одбора.

"Све се може припремити, уз компромис и договор и да спорне тачке разматрамо на наредној сједници. Добро је што расправљамо о свим стварима за које било ко сматра да су спорне", каже Стевандић, који је оцијенио да је у Српској присутна политичка мржња.

Он је изразио задовољство што се није насјело на покушај изазивања насиља и мржње у Народној скупштини Републике Српске, која је најстабилнија законодавна институција у региону.

"Поручујем грађанима да ћемо сачувати мир и стабилност у Народној скупштини Републике Српске. Постоји скупштинска већина која чува стабилност највише законодавне институције", нагласио је Стевандић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица