Stevandić: Bošnjaci traže način za raspirivanje mržnje

Srna
Stevandić: Bošnjaci traže način za raspirivanje mržnje

Banjaluka - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da Bošnjaci traže način za raspirivanje mržnje i sukoba, što potvrđuje njihova odluka o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa zbog skupštinskih zaključaka o popisu stanovništva.

"Bošnjaci na sve moguće načine žele da ostvare svoje interese, što je pogubno. Oni definitino ne rade u korist mira i razvoja", ocijenio je Stevandić.


On smatra da Bošnjaci povlačenjem određenih političkih poteza rade u korist vlastite štete.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske odlučio je danas da pokrene proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa zbog zaključka Narodne skupštine Republike Srpske o popisu stanovništva u BiH.

Poslanici su na 17. posebnoj sjednici parlamenta 21. juna usvojili zaključke kojima se ne prihvata nezakonita i štetna odluka o Jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

U zaključcima se navodi da Srpska neće priznati niti objaviti rezultate popisa. Zaključcima je, između ostalog, predviđeno da se pokrene procedura donošenja zakona o popisu u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana