Стевандић: Бошњаци траже начин за распиривање мржње

Срна
Стевандић: Бошњаци траже начин за распиривање мржње

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да Бошњаци траже начин за распиривање мржње и сукоба, што потврђује њихова одлука о заштити виталног националног интереса због скупштинских закључака о попису становништва.

"Бошњаци на све могуће начине желе да остваре своје интересе, што је погубно. Они дефинитино не раде у корист мира и развоја", оцијенио је Стевандић.


Он сматра да Бошњаци повлачењем одређених политичких потеза раде у корист властите штете.

Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске одлучио је данас да покрене процедуру заштите виталног националног интереса због закључка Народне скупштине Републике Српске о попису становништва у БиХ.

Посланици су на 17. посебној сједници парламента 21. јуна усвојили закључке којима се не прихвата незаконита и штетна одлука о Јединственом програму обраде података пописа становништва, домаћинстава и станова у БиХ, коју је донио директор Агенције за статистику БиХ Велимир Јукић.

У закључцима се наводи да Српска неће признати нити објавити резултате пописа. Закључцима је, између осталог, предвиђено да се покрене процедура доношења закона о попису у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана