Stefanović: Uhapšeni duže vrijeme sarađivao sa stranim obavještajcima

Srna
Stefanović: Uhapšeni duže vrijeme sarađivao sa stranim obavještajcima

Beograd - Pripadnik Uprave kriminalističke policije /UKP/ koji je uhapšen zbog odavanja operativnih podataka stranim službama, duže je vrijeme sarađivao sa obavještajcima jedne zapadne službe, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je za Televiziju "Prva" naveo da odavanje informacija nije trajalo samo nekoliko mjeseci.

On je naveo da je hapšenje rezultat dobre akcije pripadnika MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije /BIA/, koji su uočili tu osobu i kontakte sa jednim pripadnikom zapadne obavještajne službe i neutralisali ga kroz efikasnu akciju.

"Ta osoba je u rukama naših istražnih organa, dalje postupanje zavisi od tužioca", rekao je Stefanović.

On je ukazao da je ovo prvi put u istoriji da se u MUP-u Srbije na ovakav način presjeca takva aktivnost.

"Ne mogu da kažem da li se pre 10, sedam ili pet godina dešavalo nešto slično, ali očigledno da tadašnje strukture nisu bile kadre da se obračunaju ili otkriju ovakvo delovanje. Mi u MUP-u sada imamo strukturu koja hoće da zaštiti interese zemlje i građana Srbije, ne navija ni za jednu stranu silu, ni levo, ni desno, ni istočno, ni zapadno", rekao je Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su zabilježene znatne aktivnosti stranih obavještajnih službi, kao i da dokumenti sa obradama Uprave kriminalističke policije završavaju u stranim rukama.

Vučić je rekao da su nadležni organi "uspešno evidentirali niz aktivnosti obaveštajnih agencija uperenih protiv interesa Srbije", kao i da su evidentirani i prekršioci, a da su srpske službe uspjele da neutrališu neka od tih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana