Стефан Благић физички и вербално напао главног уредника Информативног програма РТРС

РТРС
Стефан Благић физички и вербално напао главног уредника Информативног програма РТРС

Главни уредник Информативног програма Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ Синиша Михаиловић изјавио је Срни да га је данас у Бањалуци физички и вербално напао предсједник Удружења "Рестарт Српска" Стефан Благић.

Михаиловић је рекао да га је Благић пратио најмање 30 метара и све вријеме провоцирао и говорио како треба да иде у затвор и како ће сви на РТРС-у доћи на ред, "ма шта му то значило".

"Када смо дошли до семафора, он је кренуо да ми се уноси у лице и да ми псује све живо и мртво, мајку, оца, а кад ми је опсовао дијете добио је шамар", рекао је Михаиловић.

Он је напоменуо да је свему томе што се данас дешавало претходило неколико веома озбиљних пријетњи.

"Сјећамо се једне која је објављена када је рекао да се `Синиша Михаиловић и још двоје мојих колега добро, добро припазе када га виде на улици`", подсјетио је Михаиловић.

Он је додао да је све те пријетње игнорисао, те да је Благићу и данас рекао да се склони, али да он то није хтио.

Михаиловић је објаснио да је на 50 метара од њих била полицијска патрола и да су на његов приједлог сами отишли да се пријаве, али да је Благић и тада покушао да га испровоцира говорећи како је ничим изазван нападнут.

Он каже да се у међувремену појавио и свједок који је полицији потврдио његову верзију приче.

"Послије свих оних пријетњи које смо пријављивали полицији и које тужилаштво није прихватило, не могу да чекам да би ме он избо ножем, напао моје дијете или неког мог да би онда држава реаговала. Када неко неког нападне, а сматрам да сам ја нападнут, онда мора сносити посљедице", закључио је Михаиловић.

На Фејсбук профилу Удружења "Рестарт Српска" данас је објављено да је Благића, како су навели, брутално напао уредник Информативног програма РТРС-а Синиша Михаиловић.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић рекла је раније данас Срни да су полицијски службеници јутрос око 9.00 часова поступили по пријави нарушавања јавног реда и мира од стране два лица на раскрсници Улица Живојина Мишића и Гавре Вучковића у Бањалуци.

"Предузимају се све потребне мјере и радње с циљем утврђивања околности запримљене пријаве и одговорности учесника", рекла је Маркановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана