Štedišama iz BiH novac stiže u decembru

A. J.
Štedišama iz BiH novac stiže u decembru

Sarajevo - Ministarstvo finansija Slovenije juče je u "Službenom listu" te zemlje objavilo da su dobili podatke štediša nekadašnje Ljubljanske banke iz filijale u Sarajevu, čime su ispunjeni uslovi za početak postupka verifikacije za štediše iz BiH.

Iz Ambasade Slovenije u BiH naveli su da bi prve štediše Ljubljanske banke u BiH, koje su podnijele kompletne zahtjeve za isplatu štednje, novac mogle dobiti krajem decembra ove i počekom januara 2017. godine.

Precizirali su da se samo na osnovu dobre saradnje obje zemlje, međusobne komunikacije i kooperativnosti može obezbijediti efikasno rješenje za štediše u BiH.

- Skeniranjem dokumenata iz arhiva Ljubljanske banke u Banjaluci, koje je završeno početkom oktobra, otvoren je put za početak isplata štedišama, s obzirom na to da je dokumentacija Ljubljanske banke u Sarajevu već ranije predata Sloveniji - kazali su u ovoj ambasadi.

Slovenija je do sada primila više od 26.000 zahtjeva, od čega se nešto manje od polovine odnosi na štediše iz BiH. Za isplatu štednje iz filijala Ljubljanske banke u Zagrebu i Sarajevu namijenjeno je 385 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana