Штедишама из БиХ новац стиже у децембру

А. Ј.
Штедишама из БиХ новац стиже у децембру

Сарајево - Министарство финансија Словеније јуче је у "Службеном листу" те земље објавило да су добили податке штедиша некадашње Љубљанске банке из филијале у Сарајеву, чиме су испуњени услови за почетак поступка верификације за штедише из БиХ.

Из Амбасаде Словеније у БиХ навели су да би прве штедише Љубљанске банке у БиХ, које су поднијеле комплетне захтјеве за исплату штедње, новац могле добити крајем децембра ове и почеком јануара 2017. године.

Прецизирали су да се само на основу добре сарадње обје земље, међусобне комуникације и кооперативности може обезбиједити ефикасно рјешење за штедише у БиХ.

- Скенирањем докумената из архива Љубљанске банке у Бањалуци, које је завршено почетком октобра, отворен је пут за почетак исплата штедишама, с обзиром на то да је документација Љубљанске банке у Сарајеву већ раније предата Словенији - казали су у овој амбасади.

Словенија је до сада примила више од 26.000 захтјева, од чега се нешто мање од половине односи на штедише из БиХ. За исплату штедње из филијала Љубљанске банке у Загребу и Сарајеву намијењено је 385 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана