Станивуковић ухапшен јер се није одазвао на позив на разговор

nezavisne.com
Станивуковић ухапшен јер се није одазвао на позив на разговор

Бањалука – Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, данас око 16.50 часова у Бањалуци у улици Олимпијских побједника, лишили су слободе Драшка Станивуковића (25) из Бањалуке, јер се није одазвао на уредно уручен позив за обављање разговора.

Како се наводи у саопштењу Полицијске управе Бањалука, на разговор је позван због почињених прекршаја супротно одредбама Закона о јавном окупљању РС и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

“Након окончања предузимања службених радњи Д. С. ће бити пуштен на слободу, а по комплетирању и документовању предмета надлежном суду биће достављен захтјев за покретање прекршајног поступка”, стоји у саопштењу.

Подсјећамо, Станивуковић, одборник Скупштине града (ПДП), претходних дана био је активан у протестима за снижење цијена горива.

Наиме, група возача окупила се у Бањалуци у близини зграде Владе РС у улици која води према бањалучком пољу те су планирали да затворе улице око зграде Владе.

Након што је у Фацебоок групи “Стоп поскупљењу горива” објављена локација на којој ће се окупити грађани полиција је интервенисала и није дозволила излазак колоне возила, а том приликом Станивуковић је лишен слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана