Станивуковић предат Окружном тужилаштву

Срна, РТРС
Станивуковић предат Окружном тужилаштву

Бањалука - Припадници бањалучке Полицијске управе данас су Окружном тужилаштву у Бањалуци предали Драшка Станивуковића, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу изазивање нереда.

Припадници Полицијске управе спровели су лице чији су иницијали Д.С. у бањалучко Окружно тужилаштво на поступање из њихове надлежности, саопштено је из Полицијске управе.

Срна незванично сазнаје да је Станивуковић осумњичен да је присуствовао одржавању скупова групе грађана “Правда за Давида” и том приликом заједно са осталим припадницима те групе, претходно кршећи одредбе Закона о јавном окупљању Републике Српске, угрожавао и подстицао на угрожавање безбједности озбиљном пријетњом да ће извршити насиље према патологу Жељку Карану, као и Ђорђу Рађену и њиховим породицама из Бањалуке.

Према овим сазнањима, Станивуковић је осумњичен да је на паркингу спријечио одржавање заказаног концерта пјевача Хариса Џиновића.

Станивуковић је, према овим сазнањима, учествовао и у припремању и реализацији јавног скупа и постављању захтјева групе “Правда за Давида” да инсистирају на оставци министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача.

Он је, према овим сазнањима, предлагао и напад на државне институције, конкретно зграду Радио-телевизије Републике Српске, уз употребу насиља.

Станивуковић, који је ухапшен јуче, предат је Окружном тужилаштву у Бањалуци нешто прије 18 часова.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана