Погинула два мушкарца, један тешко повријеђен

nezavisne.com
Погинула два мушкарца, један тешко повријеђен

Сарајево - Два мушкарца су погинула, а један је теже повријеђен када се срушила скела са објекта у изградњи у сарајевској општини Центар, рекао је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Ирфан Нефић.

Нефић је истакао да је до несреће дошло у 16.40 часова у Улици Хисета 11.

Према његовим ријечима, повријеђени мушкарац налази се на Клиници за ортопедију Клиничког центра Универзитета у Сарајеву /КЦУС/.

"На лице мјеста изашле су патроле полиције, тужилац, екипе цивилне заштите и ватрогасци, који раде на претраживању терена", нагласио је Нефић.

Портпарол КЦУС-а Муамера Шехић рекла је Срни да је један од преминулих мушкараца чији су иницијали Х.Р. битку за живот изгубио упркос напорима љекара да га реанимирају.

"Пацијент чији су иницијали Х.Р. код кога је реанимација започета на путу ка Клиници ургентне медицине гдје је и настављена, преминуо је упркос свим напорима љекара", додала је Шехићева.

Према њеним ријечима, пацијент чији су иницијали Н.Х. /39/ са тешким повредама упућен је на Клинику за ортопедију и трауматологију на даље лијечење.
 

Рушење оплате довело до обрушавања скеле

Директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак рекао је да је несрећу у Сарајеву, у којој су данас погинула два лица, изазвало рушење оплате које је довело до обрушавања скеле.
"Зашто је дошло до рушења оплате биће утврђено истрагом која је у току", истакао је Солак.

Он је за "Дневни аваз" рекао да ће дио главне саобраћајнице из правца Илиџе према Башчаршији бити затворен за саобраћај, који неће бити пуштен прије сутра ујутро.

У прекиду је и трамвајски саобраћај, јер је обрушени материјал прекинуо трамвајске жице.

Солак је потврдио да је већи дио крупног материјала рашчишћен, те да на срећу није пронађено више жртава.

Ујутро ће, како је потврђено у полицији, бити настављен увиђај, који је због мрака одгођен за јутарње сате.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана