Српским љекарима није дозвољено да прегледају генерала Mладића

Срна
Српским љекарима није дозвољено да прегледају генерала Mладића

Београд - Љекари из Србије сљедеће седмице неће прегледати тешко болесног генерала Ратка Младића јер је Хашки трибунал обавијесто одбрану да није у могућности да организује преглед, рекао је бранилац Бранко Лукић. Лукић каже да у обавјештењу из Хага, које су браниоци добили јуче, Трибунал није дао никакво објашњење зашто се преглед одгађа.

"Само су навели да нису у могућности да то организују и готово. Могу само да нагађам разлог, а то је злонамерност", рекао је Лукић за београдске "Вечерње новости".


Он је подсјетио да је одбрана прије два мјесеца затражила да генерал Младић буде прегледан у било која два дана у посљедњој седмици октобра.

"Невероватно је да два месеца нису могли то да организју. Једино логично објашњење је да нису ни хтели", рекао је Лукић.

Он наводи да браниоци сада морају да пролазе исте процедуре испочетка и да је питање да ли ће српским љекарима уопште бити дозвољено да Младића прегледају ове године.

Генералов син Дарко Младић оцијенио је да се Трибунал понаша бахато и саботира преглед његовог оца. "Правно не смеју то да раде, јер смо испунили све што се према правилима захтева. Заиста се понашају бахато", рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је Трибунал исто поступао и када су породица и одбрана тражили да генерала Младића прегледају руски љекари.

"Стално су одгађали из бесмислених разлога, па смо две године чекали на дозволу", рекао је Дарко Младић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана