Средства од клириншког дуга усмјерити на инфраструктуру

Срна
Средства од клириншког дуга усмјерити на инфраструктуру

Сарајево - Удружење послодаваца Федерације БиХ /ФБиХ/ подржало је иницијативу Владе ФБиХ да средства из акумулиране добити јавних предузећа и клириншког дуга Русије буду усмјерена на реализацију инфраструктурних пројеката.

Предсједник Удружења послодаваца ФБиХ Аднан Смаилбеговић рекао је да су средства добијена наплатом клириншког дуга резултат привредних активности компанија из БиХ реализованих прије рата на тржишту тадашњег Совјетског Савеза.

"Стога је иницијатива Владе ФБиХ да ова средства врати привреди у БиХ кроз инфраструктурне пројекте праведна, јер ће на тај начин омогућити развој привреде, јачање компанија у ФБиХ, отварање нових радних мјеста, што аутоматски води значајнијем приливу средстава у буџете и ванбуџетске фондове на свим нивоима", рекао је Смаилбеговић.

Он је позвао посланике и делегате у Парламенту ФБиХ да подрже иницијативу Владе ФБиХ, која представља значајну финансијску ињекцију за привреду ФБиХ и која ће несумњиво произвести позитивне ефекте за привреднике, али и све грађане ФБиХ.

Из Удружења послодаваца БиХ саопштено је да је ово удружење у августу ове године оштро реаговало на најаве појединих чланова Владе ФБиХ да средства добијена наплатом клириншког дуга од Русије у дијелу који припада ФБиХ буду искориштена за крпљење буџетских рупа, санирање Фонда ПИО/МИО и социјална давања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана