Сребреница: Жртву силовања избацују из куће!

Глас Српске
Сребреница: Жртву силовања избацују из куће!

Сребреница - Самохрана мајка из Сребренице, која је недавно пријавила полицији да ју је у Омишу у Хрватској неколико дана силовао и тукао мушкарац с подручја Лопара, наилази на нове голготе, јер се, како каже, њеном сину подругују другови из школе, а станодавац им је рекао да се иселе из куће у којој су у Сребреници живјели као подстанари!

Овој жени живот се претворио у пакао након што је, како тврди, с мушкарцем, којег није познавала, кренула у Швајцарску, гдје је требало да ради, али ју је он, по уласку у Хрватску, пријетећи јој пиштољем, одвезао у Омиш и над њом се у једној кући иживљавао четири ноћи и четири дана, а потом је побјегао, док је она успјела да дође у Мостар и пријави га полицији.

Затим су је смјестили у мостарску сигурну кућу, али мајчинска љубав је све остало савладала и она се, због сина, основца, вратила у Сребреницу, гдје је до јуче била препуштена сама себи, без новца и рјешења за нагомилане проблеме.

"Ја немам никакву заштиту, нигдје никога, сама сам. Немам чиме ни станарину да платим. Никада ни од кога нисам затражила помоћ, а она ми је сада пријеко потребна. Ако има људи било одакле, који могу да ми помогну, нека се јаве вашој редакцији, а ви ћете их спојити са мном", навела је ова жена.

У потресној причи за "Независне", које су прве објавиле њену исповијест, поново је отворила душу, уз напомену да само жели да неко помогне њој и њеном сину.

"Немам чиме да платим кирију, нити желе станодавци да у њиховој кући будем јер ми се десило то што се десило. Немам ни шта да једем", кроз јецаје је испричала гласом чија боја указује да непрестано плаче.

"Независне" су се јуче обратиле великом броју институција и удружења с циљем да се овој жени помогне и помоћ је већ почела да пристиже.

Станојка Тешић, предсједница Форума жена Братунац, и њене сараднице, посјетиле су Сребреничанку, те су јој понудиле руку спаса.

"Понудила сам јој пар излаза из ове ситуације. Остаћемо с њом на вези, чућемо се и видјети шта даље", испричала нам је Тешићева.

Исто су нам потврдили и из Центра за социјални рад Сребреница, у којем су казали да чине све како би помогли несрећној жени, коју су јуче такође посјетили.

Жена, чије је име познато редакцији "Независних", своју највећу животну трауму пријавила је МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона, и то након што се отргла из канџи монструма и прешла у Мостар.

Према незваничним сазнањима, за силовање и злостављање оптужила је Ц.П. (пун идентитет осумњиченог познат редакцији), из Лопара, који живи у Швајцарској и који је возио ауди.

У Швајцарској смо пронашли мушкарца из Лопара који носи то име и презиме и он нам је у телефонском разговору потврдио да је прије двије седмице био у БиХ, те да се вратио аудијем, али све остало негира.

Казао нам је кратко да смо добили погрешног човјека, додајући да се у Швајцарску вратио сам и истичући да га протеклих дана није контактирала полиција. Полиција, у сваком случају, наставља истрагу.

"Она је изјаву дала Полицијској управи у Мостару, а ми смо о свему обавијестили полицији у Хрватској, која поступа по пријави", казали су нам из мостарске полиције.

Из надлежне Полицијске управе сплитско-далматинске потврдили су нам да су запримили обавијест колега из БиХ, те да су по дојави поступили, али нису жељели да открију да ли је осумњичени ухапшен или су му, пак, на трагу.

"Продужавамо даље полицијске извиде", кажу из Полицијске управе сплитско-далматинске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана