Срби нису гласали за одлуку о именовању генерала

Срна
Срби нису гласали за одлуку о именовању генерала

Сарајево - Заједничка комисија за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ није данас подржала одлуку Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ, због недостатка подршке чланова из српског народа.

Предсједавајући Комисије Сифет Поџић изјавио је Срни да Комисија није имала ниједан глас "за" из српског народа.


"Према пословнику, Дому народа Парламентарне скупштине БиХ биће прослијеђен негативан извјештај у вези са овом одлуком Предсједништва", додао је Поџић.

Он је објаснио да су чланови Комисије раније упознати о одлуци Предсједништва, а да су се јутрос само изјашњавали о њој.

Од четири члана Комисије из српског народа, сједници је присуствовао само Дарко Бабаљ /СДС/ који је био против ове одлуке, због чега она није усвојена.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврдио је на сједници 7. марта одлуку Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

Замјеник предсједавајућег Комисије Борислав Бојић раније је изразио неслагање што ће генерала Драгана Вуковића /53/, који иде у пензију, замијенити двије године старији Зоран Дуновић /55/.

У Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ посланици СНСД-а гласали су против одлуке Предсједништва БиХ о именовању генерала. Предсједавајући Куба посланика СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да у садржају одлуке постоји много дискутабилних елемената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана