Срби игноришу Осмиђеву одлуку

Горан Маунага
Срби игноришу Осмиђеву одлуку

Сарајево - Министар одбране БиХ Зекеријах Осмић, доношењем самовољне одлуке о обиљежавању значајних датума у вјерским календарима у Министарству одбране и Оружаним снагама, дискриминисао је православце припаднике ОС и Министарства.

То је оцјена српских представника у институцијама на нивоу БиХ, који напомињу да би због ове одлуке за васкршње празнике Срби требало да остану без плаћених нерадних дана, за разлику од припадника католичке вјероисповијести који ће имати плаћено одсуство за Ускрс, који се празнује истог дана.

- Срби у ОС и Министарству на Велики петак и на Васкршњи понедјељак сасвим сигурно неће доћи на посао, без обзира на одлуку, а проблем ће послије празника највјероватније бити ријешен у њихову корист, јер се на томе ради - тврди извор "Гласа". Он наглашава да је Осмић спорну одлуку, по којој припадници Министарства и ОС за потребе обиљежавања значајних датума у вјерском календару могу користити плаћено одсуство у трајању од два радна дана у току календарске године и неплаћено одсуство у трајању од четири радна дана, донио 31. децембра 2013. године. Срби су та два дана, не знајући за одлуку, искористили за православни Божић.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана